Lidt om cupping

Cupping er en gammel form for alternativ medicin, hvor en terapeut lægger særlige kopper på din hud i et par minutter for at skabe sug. Folk får det til mange formål, bl.a. for at hjælpe med smerter, betændelse, blodgennemstrømning, afslapning og velvære og som en form for dybdegående massage af væv.

Cupping-behandling siges at gå tilbage til de gamle egyptiske, kinesiske og mellemøstlige kulturer. En af de tidligste dokumenterede anvendelser af cupping-terapi fandt sted i Kina for ca. 3.500 år siden. Denne praksis har også været anvendt i traditionel koreansk medicin og traditionel thailandsk medicin i århundreder.

I løbet af det 20. århundrede faldt den vestlige verden fra i popularitet, men den har fået et comeback i de seneste år. I 2016 var cupping-terapi en af de mest populære former for alternativ medicin i USA.

Hvordan virker cupping?

Under en cupping-session vil din terapeut placere særlige kopper på din hud i et par minutter for at skabe sugning. Sugningen trækker din hud og det underliggende væv opad.

Der findes forskellige typer af cupping, herunder:

Der findes forskellige former for cupping: tør cupping: Dette er den mest almindelige type af cupping. Den indebærer, at kopperne placeres på din hud uden væske i dem.

Våd cupping: Denne type af cupping, også kendt som “hijama”, indebærer, at man laver små snit i huden, før kopperne sættes på. Dette giver terapeuten mulighed for at fjerne blod og giftstoffer fra din krop.

Fire cupping: Ved denne form for cupping anvendes en flamme til at opvarme luften i koppen, inden den placeres på huden.

Det siges, at cuppingterapi har en række fordele, bl.a::

Reduktion af smerter: Det siges, at cupping hjælper mod forskellige typer smerter, herunder rygsmerter, nakkesmerter og migræne.

Forbedring af blodgennemstrømningen: Det siges, at cupping forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer inflammation. Det siges også at hjælpe ved lidelser som gigt og fibromyalgi.

Reduktion af stress og angst: Det siges, at cupping er en afslappende behandling, der kan hjælpe med at reducere stress og angst.

Forbedring af fordøjelsen: Det siges, at cupping kan hjælpe på fordøjelsesproblemer som forstoppelse, oppustethed og luft i maven.

Afgiftning: Det siges, at cupping kan hjælpe med at fjerne giftstoffer fra kroppen og forbedre dit generelle helbred.

cupping sæt kan købes her.